Valvakan 2022..

Jodå, efter allt stök på söndagsförmiddagen (Köra ut valsedlar, rösta osv.) så var det dags att åka mot Stöde och valvaka. 🙂
Jag var en smula senare än dom andra så dom hade redan börjat, tanken var att flertalet av dom som skulle vara med skulle samlas på ”vången” tror jag det hette, en badplats i Stöde där det fanns tillgång till såväl grillstad, bänkar och toalett.
Gissningsvis var väl drygt halva ”valvakagänget” på plats när jag kom ner dit strax efter 12.00.

Välkomstdrinken bestod av en gudomligt god kantarellsoppa som serverades i en mugg + hembakt gott bröd med flingsalt i? och en slags olivolja? som gav en väldigt god mersmak. 😛
Fanns en stor gryta med soppa, men jag tror den var helt renskrapad när vi ätit klart.

Efter lunchen drog vi vidare hem till den ena värdinnan på kaffe för att fördriva tiden tills vi skulle vidare till Pålsgården för middag och valvaka.

Det dök upp en hel del för okända människor, dom kom från lite överallt, Ö-vik i norr och typ Stockholm och Jönköping i söder, ja jag tror det var nån smålänning också. Gemensamt var i alla fall att det var ett glatt gäng antirasister som samlats för en trevlig valvaka i Stöde av alla ställen. 🙂Lite Pride skulle det vara också, lite av ett tema för kvällen eftersom alla har rätt att finnas.

Min kaffekopp. 🙂

När vi kom fram till Pålsgården hade värdinnorna Lena och Åsa gjort jättefint med dukning och utsmyckning, Lenas granne hade lånat ut en stor platt-TV och i lokalen fanns ett ljudsystem med rejäla högtalare och även mikrofoner. Skulle visst bli karaoke framåt kvällen som det lät. (Missade det eftersom jag åkte hem redan vid 24.00.)


Förrätten bestod av lite olika snittar, min favorit blev en sort med pizzabotten, gräddfil, rödlök och röd rom. Välkomstdrinken var prosecco vilket jag bara smuttade på, hade ju bilen med mig. Huvudsakligen drack jag trocadero. 😛

Visst ser det smaskigt ut? 😛Nog om förrätten, för att kunna följa valvakan på TV, spela musik i pauserna och köra karaoke senare på kvällen måste ju utrustningen synkas, det fixade storhullsjöns store Rocker tillika ena värdinnans son Kenneth.

Kvällen börjar närma sig och vi sätter oss till bords för att käka middag, den bestod av potatisgratäng, tjälknul och en alldeles fantastiskt god kantarellsås. Enligt värdinnorna/kockarnas egen utsago var det väldigt många lokala råvaror, älgen och kantarellerna härstammade från grannskapet liksom blåbären i blåbärsbakelserna vi fick som efterrätt till kaffet.

Kaffe och blåbärsbakelse till efterrätt som sagt. 😛

Några bilder från kvällen och deltagarna.
Och slutligen har vi festfixarna, värdinnorna, kockarna, dom som jobbat och fixat för att denna valvaka skulle bli av. Lena och Åsa, fint jobbat, det var ju jättetrevligt och perfekt uppstyrt. Tack för att jag fick vara med.

Ja, jag har dolt alla ansikten där man kan se vem det är, vi har ju en lag, GDPR som gör det lite vanskligt att publicera bilder på folk, plus att en del helt enkelt inte vill figurera på bild på nätet. Har inte och ids inte få klartecken från alla som var på valvakan om vad dom tycker, så det fick bli så här. 🙂