Studerandet fortskrider..

Ja, jag har i vanlig ordning åsidosatt min blogg senare tid, en månad sen sist ser jag nu.
Det har hänt en del sen sist, oroligheterna och Rysslands invasion har eskalerat på ett obegripligt sätt med tanke på att vi lever på 2000-talet och flera länder besitter kärnvapen, man får väl hoppas på det bästa och att ansvariga tar sitt förnuft tillfånga och gör allt för att inte kasta bensin på elden s.a.s.

Annat som följer i oroligheternas spår är oroligheter på marknaden, vi kan se på t.ex råoljepriset som vinglar oregelbundet, rena lotteriet om man betalar 1-2:- mer eller mindre för bensinen beroende på hur tursam man är när det är dags att tanka. Förra fredagen tankade jag för 50 öre extra/liter enbart genom att tanka på eftermiddagen istället på morgonen. Det gjorde en ”förlust” på nästan 30:-, inte mycket kan man tycka, men snopet. Idag på förmiddagen låg oljan på $117/fat och för ~2 veckor sedan snudd på $130, klart som fasen att det påverkar priset för diesel och bensin oavsett hur gärna en del tok vill skylla det på MP och regeringen. Innan Ryssarna gick in i Ukraina låg det på $97/fat. Ökar priset på råolja med 20-25% får man räkna med att alla petroleumprodukter följer med. Och som synes längst ned på dumpen så är det fler varor som ökat i pris, och än är det nog inte klart.
Nog om krig och elände, jag går fortfarande på Yrkesakademin och pluggar till yrkesförare. Har nu övningskört 5ggr nu, inne i stan och utanför, en del motorväg och landsväg. Sitter just nu och väntar på att rulla iväg till stan för en ny dubbellektion i körning, vart jag skall köra idag har jag ingen aning om, men antagligen blir det mer inne i stan för att nöta in ett nytt beteende i rondeller och körfält vilket är en svaghet för en som bor på glesbygd och sällan kör i stadstrafik. Senast fick jag faktiskt köra en annan bil, jag har ju jämt kört en FH460, men nu sist blev det en FH500. Nu är det väl egentligen ingen större skillnad mer än på hästkrafterna, men på 500’n finns det en bromspedal på passagerarsidan utifall körläraren blir orolig. 🙂

Näe, nu börjar det bli dags att röra på sig, trevlig helg på er.