Klar med praktiken för den här gången..

Japp, nu är praktikveckorna för den här gången avklarade. Jag har praktiserat hos ett företag som heter Sundsvalls Logistik Centrum (SLC) som är benäget i Sundfrakts terminal i Bydalen. Är en hel drös med företag som omlastar där, bl.a Jetpack, Logex, Sandahls m.fl.

Jag åkte mestadels med en kille som heter Martin och oftast rattade en distributionsbil som levererade läsk och alkoholdrycker till allehanda krogar och systembolag i Sundsvall med omnejd, ja några godisleveranser blev det också. Men huvudsakligen vätskor för Carlsberg som jag förstod det, ja även fjärrtransporter av detsamma.

Bilen vi huvudsakligen åkte i var en Scania R360 tror jag den hette, en ganska lång historia med bakgavellyft och kylaggregat.


En rolig anekdot är att sista svängen på stan så stannade en dam och hennes son till och undrade varför vi målat över firmanamnet (TINE) som syns lite svagt på sidorna från vissa vinklar. Det visade sig att TINE är ett mejeriföretag i Norge som dessa personer kände väl till. 🙂 Trevliga människor som jag fick mig en pratstund med nere vid Bloco vid torget när vi levererade vätskor.

Andra bilar jag åkt i är bl.a denna Scania R730 och en Volvo FH11 när det var klent med bilar pga haverier.

Mycket godsaker har passerat under dessa veckor, man blir lite smått törstig när man ser dom,. 😛


Ja nu var det som sagt inte bara alkoholhaltiga drycker, vi levererade även sk. energidryck också ibland. Inget som får mig att dreggla dock, men det säljer tydligen bra.

Har fått se en del roliga grejer och även upptäckt att det är ganska fint i hamnen och i stenstan på något vis trots all sten och betong. Återkommer till stenstan i ett senare inlägg där jag fotat lite, inga kanonbilder direkt eftersom jag fotat med mobilen och är väl ingen höjdare på att fota.
En kul grej var när vi blev omkörda av en MC-Polis på E4 i höjd med Bydalen, eller iaf en sån hoj på en lastbilstrailer. 🙂

Appropå hamnen.

Ja, vad vore väl ett blogginlägg av mig utan matbilder? Nej, jag tänkte väl det. En dag när jag fick sluta lite tidigare smet jag in på Luddes i Vattjom på vägen hem. 😛 Det blev ett 150gr skrovmål.

Och i onsdags när vi forcerat bra och låg före i tidsschemat tyckte Martin att vi kunde unna oss att äta ute, valet föll på restaurang Canton på trädgårdsgatan som vi även levererar vätskor till. Riktigt god asiatisk lunchbuffé (105:-) måste jag säga, rekommenderas varmt om du gillar asiatiskt.

En lustig skylt med lite opreciserad betydelse dök jag på vid en lossningsplats. 🙂

Den här var väl kanske inte kul att se igår fredag för dieselbilsägarna.

Sammanfattningsvis kan jag väl säga att praktiken och praktikplatsen kändes helt ok trots att jag var lite begränsad i vad jag kunde och fick göra. Jag kan väl tycka att det är lite misslyckat att skicka oss på skolan till praktikplatser enär vi inte får köra lastbil eller ens el-truck så man kan hjälpa till och känna sig lite nyttig och liksom praktisera något istället för att bara mest titta på. Visst, man kunde ju köra handjagaren och bära in backar och tunnor för hand typ till mindre krogar med varuintag som lämnade mycket att önska. Kanske vore något att beakta till nästa grupp skall iväg? Truckförarbevis före praktiken, man behövde ju även skriftligt godkännande av chefen på vissa depåer.

Hur som haver vill jag rikta ett tack till Hasse, Martin, Anton och Bosse som jag hade att göra med under min praktiktid hos SLC, vi får se om vi träffs igen på terminalen någon gång framledes, jag har ju skola kvar till oktober och det skulle väl göras mer praktik innan dess.. 🙂