Dags igen..

Ja, jag uppdaterar jätteglest, känner ingen lust och tycker inte heller jag har något att rapportera och skriva om. MEN, kan väl berätta att jag förra veckan på fredagen fick min fiberanslutning med 500/500Mbit/s påslagen.
Har ju berättat tidigare om att jag grävde ner slangen för den kommande fibern redan i november ifjol, men p.g.a en del missuppfattningar mellan mig och Servanet kom det igång först nu. Som leverantör står Arkaden som väl är det mest lokala bolaget med högkvarter i Sundsvall.

Det var nog f.ö i sista minuten eftersom ADSL-modemet från Universal Telecom börjat ge upp, och det kanske med all rätt med tanke på alla MB det skickat hit och dit under ~8,5 år blir det väl. Vill tillägga att jag är mycket nöjd med UT´s tjänster under de här åren.
Det började tappa kraft och ofta när jag spelade CSGO så hoppade pingen upp till 250-350ms mot normala 30-35ms med jämna mellanrum, ja ni som brukar spela vet ju att med så hög ping är ju FPS och racingspel inte speciellt roande. Tog en dump på hastighet i Bredbandskollen dagarna innan bredbandet small igång och just då var det ganska stabilt och höll väl normal hastighet.

Man kan väl lugnt säga att det blev rejäl skillnad med fiberbredbandet, nu när jag spelar CSGO mot samma server så har jag en ping på ~5-8ms. Hastigheten när man tankar är lite overkill, få servrar släpper ifrån sig filer i 500Mbit/s, men det gör ju inget heller eftersom det ligger några spelservrar på linan så det finns ledig bandbredd mest jämt. 🙂
Här en dump på test på bredbandkollen nån dag efter inkopplingen.

Nu flyter det riktigt fint med både spel och spelservrar, och vill du vara med och spela lite CSGO, Quake 3 Arena mm så finns lite info om dessa servrar på www.csgo.gunnarsson.biz

Här i skåpet är 4 av mina 5 gammservrar som spelen körs på. 3 st HP Proliant DL 360 G5 och 2 Dell Power Edge 1950, en G2 och en G3, G2’an saknas på bilden dock.

Detta inlägg är publicerat under Egna funderingar, Tips och märkt , , , , av Christer Gunnarsson. Bokmärk permalänken.

Om Christer Gunnarsson

Liten blogg om en stor gube som ämnar krympa en del. Christer Gunnarsson heter jag, född hösten 1965 och boendes i Ljungaverk. Ensamstående och trivs väl bra med det, eller finner mej åtminstone i hur det idag ser ut på den fronten. :-) En del kallar mej kommunist, och visst, mycket av åsikterna drar långt åt vänster. Men jag vill nog hellre titulera mej humanist. Har inte mycket till övers för rasister och annat pack ute på yttre högerkanten.