Sjukgymnastiserat..

Nu ska jag skriva något totalt opolitiskt för ovanlighetens skull. 😉

Dom som känner mej vet sedan en tid att min rygg inte riktigt är som den ska vara, kom mej iväg först i somras till en doktor och sedemera blev det en besök på Sundsvalls sjukhus och röntgen.
Nu var det enligt röntgen inte något stort fel på min rygg (Men det förstår inte ryggen som knakar, sprakar och värker som fasen till och från), det var om jag kommer ihåg och förstod saken rätt en påbörjad artros som var problemet. Detta är en ”sjukdom” som Försäkringskassan vet bättre än läkarna om ifall man skall döma efter hur FK friskförklarade mej innan läkarintyget gått ut, 5 dagar tidigare för att vara exakt. Men för att göra en lång historia kort så kan man säga att jag blev av med en veckas sjukersättning p.g.a någon som hade VAB. ? :-/

Hur som haver så har jag iaf blivit rekommenderad sjukgymnastik vilket jag pysslat med ett antal gånger nu, och jag tänkte att jag skulle ge en efterhandsrapport nu ikväll om detta. 🙂

Mitt schema som först min sjukgymnast sydde ihop börjar bli lite lamt nu, så jag har på eget bevåg utökat det lite. Det första jag gör när jag kommer dit är att cykla 10 minuter, ja iofs kanske inte det första, jag kikar ju in på gymnasten och säger Hej först förstås, och sen cyklar jag. 🙂

Detta pungklämmarredskap av det klassiska märket Monark är ett alldeles utmärkt tortyrredskap, dock skull man kunnat göra sadeln lite smalare så den känns ännu mer obekväm, men hur som haver brukar jag iaf köra igång med 10 minuter i ~20 Km/h och på ungefär mitten vad det gäller motståndet. Det känns lite som lätt uppförsbacke första 7 minutrarna för att sedan övergå till känslan lodrätt uppför sista 3 minutrarna. 🙂

Bra för rygg och kondition tror jag det ska vara.

Övning 2 är en maskin där man sitter ner och drar ner ett handtag jäms i axlarna (Lite som pushups för oss fläskstrutar som inte orkar lyfta upp oss själva om ni förstår hur jag menar), jag brukar ha den ställd på 60 kg och göra det 20 gånger.

Antar att den är bra för ryggen eftersom man sträcker ut lite när man drar ner handtaget, kanske bra för triceratopsmuskeln också, ja den där som äldre quinns kallar gäddhäng eller vad det nu är. 🙂

Efter detta använder jag jinglebells?

Som en kanonkula med ett handtag på där själva kulan är gummiklädd.
Med den gör jag 2 olika övningar, den första står jag bredbent och bockar mej med rak rygg 20 gånger. Den andra övningen lyfter jag den ovanför huvudet, sjunker ner på huk och sänker ner kulan till låren och reser mej sedan samtidigt som jag lyfter upp den ovanför huvudet igen, det gör jag 10 gånger.
Denna grej tror jag är bra för rygg och kondis, övning 2 torde iaf vara jäkligt bra vad det gäller kondis eftersom man flåsar som en bäver med KOL efter 2-3 minuters övning.

Schemat således:
1. Cykla 10 minuter.
2. Muskelmaskinen. 25 st 50kg (Alt. 20 st 60kg)
3. Tinkerbells övning 1. 20 st.
4. Tinkerbells övning 2. 10 st.
5. Muskelmaskinen. 25 st 50kg (Alt. 20 st 60kg)
6. Tinkerbells övning 1. 20 st
7. Tinkerbells övning 2. 10 st.
8. Muskelmaskinen. 25 st. 50kg (Alt. 20 st 60kg)
9. Cykla 10 minuter.

Efter ett sånt pass blir iaf jag lite sleten och slut, ofta drabbas jag av vad man i dagligt tal benämner ”svett”. Id var det kanske inte ett så jätteallvarligt anfall, det gick över ganska fort faktiskt. Men hade det eskalerat så var jag ju redan på vårdcentralen, så WTF..

Det var väl allt för den här gången antar jag.
F.ö anser jag att SD borde läggas ned och förbjudas.

Detta inlägg är publicerat under Egna funderingar, Humor, Tips och märkt , av Christer Gunnarsson. Bokmärk permalänken.

Om Christer Gunnarsson

Liten blogg om en stor gube som ämnar krympa en del. Christer Gunnarsson heter jag, född hösten 1965 och boendes i Ljungaverk. Ensamstående och trivs väl bra med det, eller finner mej åtminstone i hur det idag ser ut på den fronten. :-) En del kallar mej kommunist, och visst, mycket av åsikterna drar långt åt vänster. Men jag vill nog hellre titulera mej humanist. Har inte mycket till övers för rasister och annat pack ute på yttre högerkanten.