Blääh, jäkla förkylning..

Jaha, det började på tisdagskväll förra veckan, den där klådan i halsen som i 9 fall av 10 förvarnar om en antågande förkylning. Och visst fasen var det så.
Onsdagsmorgon började med svullen hals, feber och snorig.
Torsdagen lika illa, en bekant kikade över med ett covidtest vilket visade på oskyldig.

Nu visade det sig bara vara början med denna feber och svullna hals, på fredagen började jag känna tryck och spänningar i huvudet, ungefär som när jag hade ständigt återkommande öroninflammationer i tonåren.
På lördagsmorgonen var det bara att konstatera, nu hade jag fått öroninflammation också, skitkul. :-/
Förutom det så hade ögonen klibbat ihop och gubben var skapligt rödögd stundvis., tjena ögoninflammation.
Söndagsnatten ska vi inte tala om, som tur är har jag lite värktabletter för ryggen (Artros) så det gick att sova en del trots allt. Ja det var inge vidare, kom som blodvatten ur högerörat, var väl då trumhinnan brast gissar jag.

Jaha, bor ju på glesbygd, VC öppnar på måndag och att köra bil till stan kändes uteslutet med denna syn och febertrötthet.
På måndagen ringde jag strax efter 08.00 för att ev. kunna komma in på akuttid under dagen, redan 11.40 fick jag träffa en läkare på infektionsavdelningen. Efter en snabb kontroll visade det sig (Vilket jag redan räknat ut) att jag hade inflammation i båda öronen, varav det högra även en brusten trumhinna, lägg därtill ögoninflammation i båda ögonen (Tydligen följdsjukdom efter öroninflammationen) Känns som jag tappat över 50% av hörseln i det hela, men det skulle antagligen ge med sig på några veckor. Jag hoppas verkligen det, för då på måndagen när jag skulle åka till VC Fränsta så hörde jag inte ens när motorn i bilen startade eller om den gick öht. Hur det än var så fick jag som förväntat utskrivet pencillin och gick glad i hågen runt VC och in mot apoteket.
Jippie, där på dörren stod att läsa ”Apoteket stängd måndagar och fredagar under sommaren” Man har alltså öppet 3 dagar i veckan över sommaren år 2022???
Hejja privatiserningar. 🙁 . Åkte hem, kollade på uppmaning av bekanta upp hur det var med Ånges Apotek. Jodå, det var öppet, men dom hade varken kåvepenin eller det alternativa penicillinet hemma. Kan väl säga att jag i feberrus och halvdöv med suddig syn inte var speciellt intresserad av att köra bil nånstans öht.

Jaja, nu är det torsdag igen och jag hämtade ut pencillinet i Fränsta i tisdags och har hunnit äta några dar, känns som det kickat in skapligt, för jag snyter mig nästan oavbrutet och sover nog en 12-14 timmar/dygn.

Plus:
– Aptiten har börjat komma åter.
– Hörseln likaså.

Minus:
– Missat 3 dagar praktisk truckutbildning.
– Inte orkat åstadkomma något av nytta senaste veckan.
– Missar vår årliga antirasistfest imorgon. 🙁