1 Maj..

Så var vi där igen, dagen när vanliga arbetare påminns om vem och vilka som har förhandlat fram t.ex 5-dagars arbetsvecka, 8-timmars arbetsdag, rösträtt för kvinnor, betald semester, en gemensam Försäkringskassa som gör att du kan betala hyra och handla mat om du råkar bli sjuk mm mm. Se upp, dessa förmåner kan lika snabbt försvinna, se bara på hur det ser ut i åkeribranschen med alla utländska chaufförer som hyrs in för struntsummor och förstör för de svenska förarna. Borgarna vill naturligtvis minimera utgifterna och maximera vinsterna, så har det alltid sett ut. Men vill du som vanlig knegare hjälpa dom att egoistisk fylla sina konton och själv gå på knäna i slutet av månaden varje månad?

Jag tycker även att ett bra tal hör 1-maj till, här är ett med Susanne Persson från 2013.

Detta inlägg är publicerat under Egna funderingar, Politik och märkt , , av Christer Gunnarsson. Bokmärk permalänken.

Om Christer Gunnarsson

Liten blogg om en stor gube som ämnar krympa en del. Christer Gunnarsson heter jag, född hösten 1965 och boendes i Ljungaverk. Ensamstående och trivs väl bra med det, eller finner mej åtminstone i hur det idag ser ut på den fronten. :-) En del kallar mej kommunist, och visst, mycket av åsikterna drar långt åt vänster. Men jag vill nog hellre titulera mej humanist. Har inte mycket till övers för rasister och annat pack ute på yttre högerkanten.