Hälsingesväng i helgen..

Pratade i telefon med Pappa för någon dag sedan om stormen Ivar, fiske och annat relaterat till Hälsingland och Älvsund och att jag och Zacke inte varit ner på länge. Han berättade också att det fanns en del björkved där nere efter stormen drog fram och tyckte att jag kunde komma ner och hälsa på och ta med lite av denna hem. Ja, var ju lös och ledig att dra iväg en sväng för att hälsa på, fiska och hämta lite ved. Så på lördagen blev det till att hänga på släpet och dra iväg. Zacke och Jossan kunde dessvärre inte bli med eftersom Jossans Mamma fyllde år och dom ville hellre åka till henne.

Väl nere så visade det sej att faderskapet med fru skulle på jaktmöte borta i ”Nyboan” några timmar, så jag passade på att lasta vagnen med björkved där och fiska lite medan dom var på möte.
Det gamla soldattorpet stod kvar och såg lika mysigt ut som vanligt, var in och bytte om till lite bekvämare kläder och sen ner mot sjön.

Ligger en del ris och syns en del stubbar efter den ofrivilliga avverkningen i Ivars spår.

Båten ser likadan ut som sist, men en nyhet i form av en husbåt hade också hamnat nere vid stranden.

Kikar man åt vänster så ser man fortfarande udden med det lilla röda huset.

Kan det bli mer avkopplande än att sitta i en eka på sjön och fukta några spinnare? Ja, möjligen att sitta och meta då. 🙂

Det nappade väl inte så våldsamt, 3 stycken på 2-3hg kanske varav en släppte. Som synes på bilden var dom inte riktigt i hugget heller, hänger lite lätt i läppen bara och var väl rena turen att den ens följde med upp i båten. 🙂

Väl hemma i Älvsund igen efter jaktmöte, vedlastning och fiske så blev det grillat på menyn. Fläskkarré med pommes och beasås. 😛

Efterrätt fick vi också, glass och nyplockade hallon. 😛

På söndagen blev det mer fiske, då i sällskap av Pappa. Det är väl lika bra att direkt erkänna att gammal är äldst, så även på sjön. Men snacka om att det högg bra, på Pappas första 4 kast fick han upp 2 gäddor och en abborre, på kastet han inte fick upp något i båten tappade han en gädda på ~1 kg.
Även jag fisk en gädda på första kastet, men sen var det stendött för min del. Pappa drog upp 1 till gädda och en till abborre innan vi gick iland.

Nu var det inga bjässar direkt, men jag tror nog att Simba och Tino blir nöjda ändå. Den största vägde 1,24kg orensad.

Blev ju lite kattmat.

Hittade en gammal Hälgetidning nere i Älvsund också, Stora Machoboken. 🙂

Ja, sen var det väl inte mycket mer att berätta.

Detta inlägg är publicerat under Egna funderingar och märkt , , , , , av Christer Gunnarsson. Bokmärk permalänken.

Om Christer Gunnarsson

Liten blogg om en stor gube som ämnar krympa en del. Christer Gunnarsson heter jag, född hösten 1965 och boendes i Ljungaverk. Ensamstående och trivs väl bra med det, eller finner mej åtminstone i hur det idag ser ut på den fronten. :-) En del kallar mej kommunist, och visst, mycket av åsikterna drar långt åt vänster. Men jag vill nog hellre titulera mej humanist. Har inte mycket till övers för rasister och annat pack ute på yttre högerkanten.