Man ska kanske inte sälja taska åt räven än..

Satt och kikade lite mer ingående på siffrorna från det här valet, och kom faktiskt fram till att trots den rejäla knäppen på etablissemangets näsa kanske det inte är så illa som man först trodde. Det var ju som vanligt ett lågt deltagande i valet, soffliggarna lade sej tillrätta i vanlig ordning, och som i andra EU-val var det många trötta ryggar som hade närkontakt med soffkuddarna.

Kikar man och jämför med riksdagsvalet 2010 så fick SD 330 157 röster vilket gav 5,7% av rösterna och då röstade 82.1% av de röstberättigade.

Kikar man på gårdagens valresultat till EU-Parlamentet så ser man att dom fått 345 417 röster vilket var 9,7% av rösterna med ett valdeltagande av 48,9% av de röstberättigade.

Utgår man ifrån att SD’s sympatisörer till större delen gick och röstade i samma omfattning som till riksdagsvalet 2010 så kan man anta att man lyckats ragga lite över 15 000 (0,2-0,3%)nya sympatisörer. Och då mina vänner ser det genast ljusare ut inför riksdagsvalet senare i höst, det skulle innebära att dom fortfarande ligger under 6% då.

Iofs kan ju folk tänkas rösta på olika partier till EU, Riksdag, Landsting och kommun, men håll med om att tankegången känns positiv och intressant inför kommande riksdagsval?
😉

Detta inlägg är publicerat under Egna funderingar, Politik och märkt av Christer Gunnarsson. Bokmärk permalänken.

Om Christer Gunnarsson

Liten blogg om en stor gube som ämnar krympa en del. Christer Gunnarsson heter jag, född hösten 1965 och boendes i Ljungaverk. Ensamstående och trivs väl bra med det, eller finner mej åtminstone i hur det idag ser ut på den fronten. :-) En del kallar mej kommunist, och visst, mycket av åsikterna drar långt åt vänster. Men jag vill nog hellre titulera mej humanist. Har inte mycket till övers för rasister och annat pack ute på yttre högerkanten.