Bensinupproret 2.0..

”Få i Sundsvall lockades till manifestation mot bensinpriset.”

” Ett 60-tal personer medverkade under en bilcruising i Sundsvall under lördagen för att visa sitt missnöje över det höga bensinpriset.”

”Under lördagen samlades upprörda människor på Nordichallens parkering i Sundsvall. Anledningen var att folkskaran på plats ville protestera mot det höga literpriset på drivmedel. Det gjorde dem i form av en cruising genom centrala Sundsvall med banderoller och hemgjorda skyltar. Enligt Liselotte Högman, cruisingens samordnare, hade hon hoppats på ungefär 250 deltagare, men vid avfärd kom bara ett sextiotal personer för att visa sitt missnöje.”

Foto: Teodor Sörholm (Hotlink från ST)

Jag vet inte riktigt om man skall klassa aktionen som ett fiasko eller om det passerade det epitetet, men faktum är att Facebookgruppen ”Bensinupproret 2.0” som har nästan 600 000 endast lyckades mobilisera ~1000 personer i hela sverige en lördag. Ser man till filmsnutten här nedan så blir man ju lite fundersam över ”rörelsen”, vilket klientel den lockar till sig och varför.

Och nej, själv irriterar jag mig inte nämnvärt över bensinpriset och har väl heller aldrig gjort det. Sett till resten av norden ligger vi lågt och sett till övriga europa ligger vi normalt i bensin och dieselpriset. Själv ser jag hellre att staten och samhället får in pengar än att de hamnar i fickorna på oljebolagen.