Veckans skörd av SD-fakta..

Väljer att bara plocka lite ut lokala dagstidningen Sundsvalls Tidning senaste veckan, läs och begrunda sedan att det defacto finns människor som röstar på detta parti vars grundare kom direkt ur de nazistiska leden.

Turbulent inom Sverigedemokraterna – stora brister i bokföringen: ”Man skyddar någon”

”Sverigedemokraterna är i ekonomiskt blåsväder. En postbox som inte tömdes och okontrollerad e-post har lett till att fakturor till Sundsvallsorganisationen lagts på hög. Ett krav som gick till Kronofogden låg på över 75 000 kronor.
På länsnivå finns det fortfarande en obetald skuld och nu har Sverigedemokraterna i distriktet anmälts till ekobrottsmyndigheten. ”


Revisionsberättelsen för Sverigedemokraterna Sundsvall väcker frågor.
Bilder: Jennie Johansson, Katarina Vikström
Hotlink från ST

Uteslutningar och avhopp inom brottsanklagade SD – tidigare medlem: ”De som inte håller med ryker”

”Det mullrar bland SD:s medlemmar både på distriktsnivå och lokalt. Det har förekommit avhopp och uteslutningar senaste året och riksdagsmannen och Sundsvallsgruppens ordförande Johnny Skalin anklagas för att köra med härskartekniker och ”fulspel”.
– Partiet är väldigt toppstyrt, säger en medlem. ”

Backholm Bohlin om Sverigedemokraternas haveri i Sundsvall: Både väljare och skattebetalare förtjänar bättre

”Det är något ruttet i Sverigedemokraterna i Sundsvall. Under många år har SD:s lokalförening i kommunen vanskötts. Föreningens ekonomi har inte skötts på ett korrekt sätt, det torde stå klart alldeles oavsett vad Ekobrottsmyndigheten kommer fram till efter den anmälan som lämnats in.”

SD:s parhästar vill tysta medlemmar – blixtinkallar till möte om vilka som får uttala sig

”Sverigedemokraternas medlemmar beskriver Mats Hellhoff som Johnny Skalins parhäst.
Maktpositionerna de sitter på är många och anslutna som är med på den lokalpolitiska resan upplever att de ska sitta lugnt och fint i vagnen.”


Mats Hellhoff och Johnny Skalin uppges vara Sverigedemokraternas talespersoner lokalt och i distriktet. Bilder: Eva-Lena Olsson, Therese Ny
Hotlink från ST.

SD:s kommunalt avlönade sekreterare är osynlig på jobbet – partimedlem: ”Jag har aldrig sett personen på ett möte”

”Anställningen av Sverigedemokraternas politiska sekreterare i Sundsvall ifrågasätts av flera medlemmar. Sekreteraren är nära anhörig till riksdagsmannen och Sundsvallsgruppens ordförande Johnny Skalin.
Och partigruppens högra hand är tämligen osynlig i kommunens korridorer.”


Bild: Jan Olby Hotlink från ST.

Jag sätter 100:- på att ”personen”, den nära anhörige ”sekreteraren” i fråga är Johnny Skalins ryska fru, nån som sätter emot?

*Edit* 25/2-2019
Min misstanke visade sig vara helt korrekt, men korruptionen var värre än så, även fadern hade visst fått ”lön” av svenska skattebetalare för lite och inget jobb. Bra betalt också som synes, att myglas in i partiet som grundades av och för nazister tycks vara ett lyckokast rent ekonomiskt, men hur kan man se sig själv i spegeln varje morgon?

”SD-riksdagsmans far och fru fick toppjobb”

” Sverigedemokraterna i Sundsvall skakas av interna motsättningar. Vid årsmötet i helgen beviljades styrelsen ansvarsfrihet trots brister i bokföringen, och kritik mot att kommunalt finansierade jobb går till nära släktingar. ”

”Toppuppdrag till pappa och fru”

”Den interna kritiken i partiet gör gällande att det i ledningen finns en tendens att samla på sig de mest betydelsefulla uppdragen inom en trång krets i den lokala partitoppen. Förra våren utsågs Johnny Skalins far som politisk sekreterare, ett uppdrag som är heltidsarvoderat av kommunen till 36 000 kronor per månad. Efter valet övertogs posten av Skalins hustru på 77 procent.”