Skandalföretaget Focus CRS läggs ner..

MittNytt: ”Focus CRS läggs ner
18 förlorar jobbet i Fränsta På onsdagseftermiddagen kom beskedet: callcenterföretaget Focus CRS i Fränsta läggs ner inom en månad. 18 anställda förlorar nu jobbet, och SVTs team på plats kördes ut ur lokalerna under hot om polisanmälan.

ST: ”Avvecklas nästa månad
Focus verksamhet i Fränsta avvecklas inom en månad.
Strax efter halv fyra kom beskedet.
Peak Parters och Focus står fast vid sitt beslut att avveckla all verksamhet i Fränsta.

Dagbladet: ”Focus avvecklas inom en månad
Förhandlingarna är avslutade och beslutet står fast.
Focus verksamhet i Fränsta avvecklas inom en månad.

Ja, vad ska man skriva?
Kan man inte driva företag på ett schysst sätt så är det nog lika bra att lägga ned.

*Fyller på lite*
TCO-Tidningen:

Kyliga besked om callcentrets
framtid, men inga svar på frågorna

Nej, någon verklig förhandling blev det inte. Unionens förhandlare möttes av beskedet att man tänker lägga ned callcentret i Fränsta. Och när ett SVT-team efteråt försökte ställa frågor till företaget hotade man att kalla på polis.

Sveriges Radio:
Focus vägrar teckna kollektivavtal – lägger ner verksamheten i Fränsta
Callcenterföretaget Focus i Fränsta lägger ner sin verksamhet på orten. Det står klart efter dagens förhandlingar med fackförbundet Unionen. I flera veckor har delar av personalen strejkat för att få företaget att teckna kollektivavtal med sina anställda och det var fackets krav i dagens förhandlingar.

Kollega:
Callcentret läggs ned
Callcentret i Fränsta läggs ned och personalen förlorar jobben. Det blev resultatet av den förhandling som hölls mellan representanter för Unionen och arbetsgivaren i dag.
– De ville bara ha en nedläggning och inte ens diskutera ett kollektivavtal, säger ombudsmannen Patrik Åsell.

För övrigt kan man konstatera att det är samma firmatecknare på både Focus CRS som i Peak Partners, man kan fråga sej hur effektivt Peak Partners kan förvalta och öka värde på kapital när man inte ens anser sej ha råd att teckna kollektivavtal och tillse att deras personal på Focus CRS i Fränsta får en schysst lön och schyssta anställningsvillkor?

Vilken soppa, eller var det sopa?

Det här inlägget postades i Egna funderingar, Politik av Christer Gunnarsson. Bokmärk permalänken.

Om Christer Gunnarsson

Liten blogg om en stor gube som ämnar krympa en del. Christer Gunnarsson heter jag, född hösten 1965 och boendes i Ljungaverk. Ensamstående och trivs väl bra med det, eller finner mej åtminstone i hur det idag ser ut på den fronten. :-) En del kallar mej kommunist, och visst, mycket av åsikterna drar långt åt vänster. Men jag vill nog hellre titulera mej humanist. Har inte mycket till övers för rasister och annat pack ute på yttre högerkanten.