Godtrogna kommungubbar?

Ja, vad ska man tro när man läser i dagens tidning?
Sundsvalls Tidning ”Företaget Focus CRS AB etablerar sig i Fränsta vid årsskiftet och anställer 15 personer.”


Dagbladet. ”Nytt kundcenter ger 15 nya jobb ”

Jaja, kan väl vara bra att man får hit företag, men är detta ett seriöst företag? ”Torbjörn Eriksson, Ånge kommuns företagarcentrum är mycket nöjd med etableringen som skapa 15 nya jobb i kommunen.” Ok.. Men hur är det med fingertoppskänslan och förarbetet innan man supportar en sådan etablering? Mycket bidrag? Rejält reducerad hyra kanske?
Låt oss titta på det företag som ämnar etablera sej.. Focus CRS AB.. ( Bolaget ska bedriva telemarketing och därmed förenlig verksamhet.)
Kikar man på www.allabolag.se så finner man bl.a att:

1 Aktiebolaget är registrerat 2011-09-23
2 Uppgift om F-skatt saknas
3 Länsäte Stockholms län
4 Kommunsäte Stockholm

Vad man kan dra för slutsatser av detta får var och en fundera över själv, men ett bolag som saknar F-skattsedel skulle jag nog inte rekommendera någon att jobba för.

Befattningshavare på skutan:
Bergman, Per Gunnar Patrik, Ordinarie ledamot, Bosatt utomlands
Djerf, Per Gunnar Alexander (f. 1985), Suppleant

En intressant detalj kan kanske vara att dessa herrar även har ett till bolag reggat 22 dagar tidigare EBD Holding AB
(Bolaget ska äga och förvalta fast och lös egendom och bedriva därmed förenlig verksamhet.)

1 Aktiebolaget är registrerat 2011-09-01
2 Uppgift om F-skatt saknas
3 Länsäte Stockholms län
4 Kommunsäte Stockholm

Torbjörn Eriksson, Ånge kommuns företagarcentrum då?

Ja, han var ju involverad vid Garden of Ayurveda’s etablering i Ljungaverk, och vad blev det av den?

”Garden of Ayurveda ska ge mellan 20 och 30 nya jobb i Ånge kommun. I går offentliggjorde Valdi Ivancic och Viju Kumar Bashkaran sina planer tillsammans med Företagarcentrums Torbjörn Eriksson.”

Jag skrev lite i en kommentar ang. Viju Kumar Bash­karan’s kompanjon Valdi Ivancic vilken kommungubbarna inte verkat bry sej om att kolla upp öht i bl.a Dagbladet. Lade även ut lite om det på min BLOGG.

Vart tog alla arbetstillfällen vägen? Finns ens Viju Kumar Bash­karan kvar på byn? Hans hus i Johannisberg ser iaf tämligen övergivet ut, eller är det möjligen så att 1 meter högt gräs på tomten är en del i behandlingen enligt Ayurveda metoden?

Jag läste en kommentar i ST där någon frågade sej hur mycket detta nystartade företag får i bidrag/förmåner för att etablera sej i Fränsta, och det känner även jag att det vore intressant att få ta del av.

Det känns som att ”Folk på bygden” som gärna vill starta upp ett eget företagande men saknar möjligheter rent ekonomiskt är mindre värda än ”08’or” som startar upp och drar iväg när bidragen sinar, varför upplever man det så?
För att nämna några så har ju t.ex en flaggstångstillverkare vid namn Fipro huserat inne på fabriksområdet, kamrörsfabriken, någon som minns den? Daikichi/Glulam? När Japaner börjar intressera sej för att etablera sej med hjälp av bidrag och kommunhjälp med lämpliga lokaler såsom fallet i Ljungaverk, ja då blir iaf jag tveksam och anat ugglor i mossen.. Det finns fler firmanamn som skulle kunna nämnas också om man bara kunde komma ihåg dom..

Att man från kommunens sida många gånger satsat på fel hästar i företagaretableringar är ju ingen hemlighet för oss i Ljungaverk, hur många olika firmanamn har inte hängt på skylten vid fabriksinfarten. (Numera kioskinfarten)
Jag tycker Ånge kommuns företagarcentrum kunde satsa på lokala förmågor istället,dom har ju iaf en anledning till att få ett företag att gå bra, för dom vill ju oftast starta för att kunna leva kvar på bygden.

Näe, jag är ganska skeptisk till denna ”etablering”, tyvärr..

Till sist ett bevis på att en del Poliser tydligen också är människor.. Kanske borde skrivas ut och visas upp nästa gång en Polis stoppar dej och börjar baka moralkakor??

😛

Detta inlägg är publicerat under Egna funderingar av Christer Gunnarsson. Bokmärk permalänken.

Om Christer Gunnarsson

Liten blogg om en stor gube som ämnar krympa en del. Christer Gunnarsson heter jag, född hösten 1965 och boendes i Ljungaverk. Ensamstående och trivs väl bra med det, eller finner mej åtminstone i hur det idag ser ut på den fronten. :-) En del kallar mej kommunist, och visst, mycket av åsikterna drar långt åt vänster. Men jag vill nog hellre titulera mej humanist. Har inte mycket till övers för rasister och annat pack ute på yttre högerkanten.