Åsiktsfrihet??

Har lagt upp bilder nån gång ibland på bensinpris när jag tankat, ett känsligt ämne minsann. Uppenbarligen måste man tycka att bensinen är skitdyr liksom dieseln. Jag vill bara inflika att dieseln har jag aldrig haft någon åsikt om mer än att det är ett bränsle som med tiden skulle bli skitdyr. Varför? Ja till att börja med är dieseln från början en restprodukt och dels att försäljningen av dieseldrivna bilar ökat extremt de senaste 20 åren. Betänker man då att vi lever i en marknadsekonomi är det ingen raketforskning att dieselpriset kommer att öka rejält eftersom efterfrågan ökar.
Bensinen däremot tycker jag inte är så farligt dyr med tanke på att jag tack vare den kan ta mig till affärer, jobb, släktingar mm mm. Därmed inte sagt att jag anser den speciellt billig.

Fotade på den obemannade macken den 6/1 och 13/1 och vill minnas att sista gången jag tankade ifjol nån dag före nyår kostade bensinen på samma ställe 17,49:-/L. Således har bensinen ökat med 30 öre/L på den macken sen före årsskiftet. Nej, det är ingen katastrof trots att jag har låg inkomst, det gör bara ~21:- på en full tank. Pendlar man och gör av med 4 tankar/mån så gör det en skillnad på ~85:-/mån, det motsvarar inte ens en kvarting Absolut, 2 paket cigg eller ens en pizza/mån för att enkelt ta sig från A till B oavsett var B ligger.

Sen blir man ju lite konfunderad över att en del lägger mer krut på att klaga på bränslepriset på nätet i form av grupper på facebook och liknande. Har du en stor bil som drar mycket bränsle oavsett om det är en bensinare eller diesel så märks det mycket mer i plånboken om du byter till en mindre bil som drar mindre bränsle. Och störst skillnad märker du nog om du idag har en stor dieseldriven bil och byter till en liten bensindriven sak, det lovar jag.