Fredag och kulturnatt mm..

Kommer ni ihåg att vi ”Strejkers” vann pris häromdagen, pris för ”Årets Stordåd” ? Ett pris som Frida, Tei och Jossan var ner och tog emot å allas våra vägnar på unionens förbundsråd i stockholm. Skrev lite om det HÄR annars.

(Foto Eric Insulahn)

Hur som haver är dom ju hemma nu, och vi hade en liten träff i Fränsta igår då så att alla skulle få se vad det var vi vann bland annat.. Med oss där hade vi även chefen Ingrid Nordstrand och Patrik Åsell.
Först har vi tavlan med motiveringen:

Förstorar upp den lite så man ser texten. 🙂

Vi fick även en vacker ljusstake designad av Josef Frank för Svenskt Tenn.

Lite om designern och själva ”knuten”..

Efter att ha kollat på ljusstaken och tavlan, surrat och fikat lite så kom Pierre Ragnehag och Janne Sjölander? från Mittnytt för att göra en avrundning angående strejken som varit. (Inslaget var planerat att visas igårkväll fredag enl. Pierre, men kunde bli framflyttat beroende på vad som händer. Nu såg jag det inte igår, så det blir väl imorgon söndag då kan jag tro)

Efter nån timmes prat om strejken och lite intervjuande så beslöts det att vi skulle avrunda med ett gemensamt besök på Den Söta Synden i Ljungaverk för att inmundiga några kulor av deras otroligt goda hemgjorda glass. 😛

Alldeles för fint väder att sitta inne, och även för att sitta i solen. En av bänkarna flyttades raskt i skugga. 🙂

Efter att ha inmundigat glass så var det dags att göra lite nytta, raskt iväg till ”vedtaget” där jag lovat städa undan lite ris före helgen. (Det gäller att vara ute i god tid som vanligt. 🙂 )
Hur som haver så rusade jag omkring med risruskorna som ett jehu, så det var ganska snabbt gjort iaf.
Det var till höger det skulle snyggas till, och blev väl bra får jag hoppas.

Till vänster var det dock en hel del ris när jag åkte därifrån. 🙂

Jaja, dagen hade lite mer med sej på schemat.. Offentlig sjungning igen.. 🙂 Keffrots spelade på Kulturnatten och det föll sej väl naturligt att vi återigen skulle äntra scenen med vår kör ”The Strejkers” när Keffarna körde ”Strejk i Focus”, vi körade även på sista låten, ”En midsommarafton” enär vi redan stod på scenen. Riktigt kul även om man var en skaplig portion nervös timmarna före. :-S
Här lite soundcheck före.

Och här är det full gas på Keffrots. 🙂

Tyvärr har jag inget som helst eget material från när vi ”The Strejkers” var på scenen och körade, men det kommer nog så småningom.
*Edit*
Jo, nu finns det. 🙂
Gunnar Bergström förevigade oss på scenen, tack för det. 🙂

Hittade en till som Tina Svensson tagit.

Tanken var att vi alla skulle fronta Unionen lite med T-shirts från dom, och visst var det väl snyggt?

Lite värre dock för undertecknad som är en smula välväxt på vissa partier. Vår regionchef Ingrid trodde sej ha löst problemet med en annan tröja, tror det var nån hockeytröja som skulle vara rejält stor.. Hmmm..

(Foto Gunnar Bergström)
Tajt så jag knappt fick åt mej luft.. Hahaha.
Fick ha den som en slags mantel knuten över axlarna till slut, men det gick ju det också. Muntra miner blev det iaf när jag provade den vill jag lova. 🙂

Hur som haver, efter uppträdandet fick Keffarna och vi i kören dels applåder men även varsin ros vilket kändes jäkligt skoj..

Damen som gav oss rosor? Jodå, jag fick henne på bild också. 🙂

Bittan, Teis Farmor, tillika Glenn Keffs Mor..

Var en hel del folk i rörelse, om det var fler eller färre än vanligt kan jag inte uttala mej om eftersom jag inte besökt kulturnatten på många år.
Noterade 2st från Focus CRS bekanta ansikten (Svartfötter) på plats, den ena stannade till och snackade lite medan den andre i princip tittade rakt igenom oss i kören och gick förbi.. Jaja, ingen jag har att göra med iaf, varken nu eller framledes. Men nog måste det ha känts lite knepigt att vara en av dom som blir omsjungna kan man väl tycka. :-S

Slutligen vill jag iaf tacka alla inblandade för en jäkla skoj fredag, och då menar jag hela fredagen.. En fortsatt trevlig helg tillönskas du som läser detta.
🙂

För övrigt kan man konstatera att det är samma firmatecknare på både Focus CRS som i Peak Partners, man kan fråga sej hur effektivt Peak Partners kan förvalta och öka värde på kapital när man inte ens anser sej ha råd att teckna kollektivavtal och tillse att deras personal på Focus CRS i Fränsta får en schysst lön och schyssta anställningsvillkor trots att man uppbär bidrag?

Detta inlägg publicerades i Egna funderingar av Christer Gunnarsson. Bokmärk permalänken.

Om Christer Gunnarsson

Liten blogg om en stor gube som ämnar krympa en del. Christer Gunnarsson heter jag, född hösten 1965 och boendes i Ljungaverk. Ensamstående och trivs väl bra med det, eller finner mej åtminstone i hur det idag ser ut på den fronten. :-) En del kallar mej kommunist, och visst, mycket av åsikterna drar långt åt vänster. Men jag vill nog hellre titulera mej humanist. Har inte mycket till övers för rasister och annat pack ute på yttre högerkanten.