Gästinlägg av Frida Niemi..

Hej,

Frida Niemi heter jag och om jag är stolt. Jag är sådär stolt så att jag nästan spricker. Sedan den 21 mars har jag tillsammans med mina superhjältar strejkat utanför vårt arbete Focus CRS i Fränsta. Anledningen har varit enkel- vi vet att vi förtjänar schyssta villkor. Det har helt enkelt handlat om att Focus CRS ska teckna kollektivavtal.

I fem veckor har vi stått, till mesta dels i strålande solsken, och kämpat för vad vi anser är en självklarhet på arbetsplatser i vårt avlånga land. Varje dag har vi med stolthet stått i våra gröngula västar och pratat med förbipasserande och vinkat till bilister som tutat för att visa sitt stöd.

Denna resa har vi gjort för att vi förtjänar bättre. Och visst har det varit en resa, en riktig berg- och dalbana.  Tillsammans har Ellen, Tei, Christer, Tina, Kristofer, Josefin och jag  stått upp för våra rättigheter och kämpat, för inte tänker vi offra vår pension för en arbetsgivare.Vi tog fajten och vi gick segrandes ur den. Jag är så otroligt stolt och glad över mina Superhjältar, för det är just superhjältar vi är.

Vi har alla vuxit och jag är stolt över att vara en del av Fränsta Strejkerz och jag vill lova er att vi med stolthet kommer berätta för barn och barnbarn att vi tillsammans stod upp för våra rättigheter och vann.

Det är mäktigt gott folk.
/Frida Niemi

4 svar på ”Gästinlägg av Frida Niemi..

 1. Detta som ni har lyckats med trodde jag inte var möjligt. Har följd eran kamp sedan den började och kanske lite tidigare också. Kan bara grarulera.
  En stolt pappa till FRIDA.
  Roligt med filmen som Unionen gjorde om er också.
  Hoppas dom vill använda den framöver med som iformation film
  Lauri Niemi

 2. Det kom en kommentar från en anonym ”Andersson” idag, men eftersom jag inte publicerar kommentarer från folk som inte ger sej tillkänna så hamnar den i skräpkorgen.
  Men på förekommen anledning: Du undrade över arbeten, då kan jag väl i förbigående berätta att ungefär hälften av strejkstyrkan redan har sitt på det torra med nya arbeten och andra något på G. Som jag förstått saken så föredrar arbetsgivarna i trakten anställda med mål i mun, inte ögontjänare. Jag önskar svartfötterna lycka till med deras arbetssökande, dom är ju ganska välkända i bygden numera. Iofs finns det säkert någon som kan tänka sej utnyttja någon för 15-16 000:-/mån och ingen sjuklön, men då tror jag man får söka sej utanför Ånge Kommun.

  För ordningens skull så kan jag länka till en artikel där representanter från Företagarna i Västra Medelpad besökte oss och uttryckte sitt stöd för vårt handlande: ”Nu tror folk att vi är giriga typer

  70 000 företagare stödjer personalen

Kommentarer inaktiverade.