Strejk, dag 2.. Fredagen 22/3..

Blev lite sen med detta inlägg p.g.a att det knasade att föra över bilderna från mobilen till min stationära dator, men nu efter lite morgon kaffe gick det grejt. 🙂

Ja, hur det nu var så slöt vi upp vid Focus CRS i Fränsta vid 07.30 som vi bestämt, mulet och -14 var väl inte så skoj, men det sprack ganska snabbt upp och blev solsken som värmde bra.
Här har vi första vaktgänget:

Precis som på torsdagen stannade många till för att visa sin sympati och stötta, en hel del for dit enkom för att visa sitt deltagande, här en gammal bekant till mej som stannat för att prata med strejkvakterna.

Vi håller som kanske bekant till i huset bredvid där vi fått lov att vara av dom som huserar där, vi fick även lov att använda oss av deras trådlösa nätverk för att nå internet så därför tog jag med laptopen för att kunna hålla kollen på massmedias rapportering. Tyvärr så la nätverket av efter en stund, men å andra sidan har vi ju alla sk. ”smartphones” så det gick nog bra ändå.

Lite nya rutiner på kontoret har det tydligen blivit, innan varslet brukade det rökas nere framför ingången där bänk och askkoppar finns, men nu är det andra tider och det röks mest i brandtrappan. Svartfötterna som jobbar i lokalen verkar inte vilja gå in och ut så mycket numera, och när det görs är det inte många blickar som möts kan man väl säga.

Frida och Tina vaktar vidare så inga svartfötter tar sej in obemärkt. 🙂

Av vad vi kunde förstå så pös kontorschefen och hans närmaste man iväg till den lokala Bykrogen för en lunch?, medan de som enligt egen utsago tjänar jättebra utan kollektivavtal satt kvar i kontorsbyggnaden och intog sin lunch där.

Vad det gäller intag av föda för vår del så tycks vi inte behöva ta med sådant, bybor och sympatisörer från alla möjliga håll dyker upp med bl.a fikabröd och dryck med jämna mellanrum, Här en får vi en vetelängd och ett gäng läsk. 🙂

Vi har haft besök ett flertal gånger av en trevlig farbror som var ganska irriterad på Focus CRS’s behandling av sin personal, sista svängen han kom igår så hade han med ett gäng semlor som han tyckte att vi var väl värda för vårt idoga kämpande för rättvisa.. 🙂

Här ett axplock av ätbara gåvor vi fått av snälla människor, påsar med frukt och godis fick vi lagra i lokalen som vi har fått använda.

Inte undra på att alla ser nöjda och glada ut, med allt det stöd vi fått och får kan vi nog hålla ut väldigt länge:

Kämpaglöd i dess ädlaste form kan man väl säga, unga tjejjer som inte låter sej skitas på näsan.

Klart dom inne i byggnaden blir nyfikna och måste se och höra vad som pågår, fönster som stod på glänt och folk i fönstren ganska ofta, eller kanske det var en maskningsaktion? Hur som helst lär även fönstertittandet inneburit produktionsstörning som var märkbar. Tack för er sympatiåtgärd.

Här är nog dom 2 tuffaste ”brudarna” jag känner idag, Frida Niemi och Tei Häggström. 🙂

Nu är det helg, och eftersom det inte är någon verksamhet på Focus CRS i Fränsta så är vi lediga från strejkvakteriet, det blir till att vila och ladda upp inför nästa vecka där åtminstone måndagen blir en strejkdag om inget händer i förhandlingarna.

Lite lustigt att ett bolag som Focus CRS ska ha sådana problem och vara så motsträviga mot ett kollektivavtal enär det är i stort samma ägare som på Peak Partners som sysslar med finansiell rådgivning.
För den oinvigde kan berättas att Peak Partners är Focus CRS största och även den enda uppdragsgivaren.
Man kommer att tänka på uttrycket svågerpolitik när man kikar lite närmre, för det är ju också så att den numera tillsatte kontorschefen är bror med Peak Partners VD..

Detta inlägg är publicerat under Egna funderingar av Christer Gunnarsson. Bokmärk permalänken.

Om Christer Gunnarsson

Liten blogg om en stor gube som ämnar krympa en del. Christer Gunnarsson heter jag, född hösten 1965 och boendes i Ljungaverk. Ensamstående och trivs väl bra med det, eller finner mej åtminstone i hur det idag ser ut på den fronten. :-) En del kallar mej kommunist, och visst, mycket av åsikterna drar långt åt vänster. Men jag vill nog hellre titulera mej humanist. Har inte mycket till övers för rasister och annat pack ute på yttre högerkanten.