Mera i media.. 18.45..

Arbetet: ”Strejk på call center
Tio av Unionens medlemmar på call centret Focus CRS i Fränsta gick ut i strejk på torsdagsmorgonen. De vill att arbetsgivaren ska teckna kollektivavtal.
Reagerar en hel del på denna rad: ”Företaget ser inget hinder att teckna avtal i framtiden, men nu i etableringsfasen har Focus CRS valt att säkerställa bolagets överlevnad och på så vis se till att de anställda har jobb.”
Startar man ett företag på de premisserna så har man nog ingen vidare affärsidè och det är frågan om ifall ett sådant företag har något egentligt existensberättigande om du frågar mej. Och det hela blir ju rent spektakulärt med tanke på att ägarna till Focus CRS startat detta för att mata Peak Partners (med samma ägare) med kunder till sin finansrådgivningsverksamhet.

TCO-Tidningen: ”Unionen strejkar för
kollektivavtal på callcenter

Unionen har löst ut strejkvarslet vid callcenterföretaget Focus CRS i Fränsta i Medelpad. Arbetsuppgifterna för tio medlemmar är lagda i blockad. Det är första gången Unionen strejkar för att få in ett företag i kollektivavtalsystemet.

Detta inlägg är publicerat under Egna funderingar av Christer Gunnarsson. Bokmärk permalänken.

Om Christer Gunnarsson

Liten blogg om en stor gube som ämnar krympa en del. Christer Gunnarsson heter jag, född hösten 1965 och boendes i Ljungaverk. Ensamstående och trivs väl bra med det, eller finner mej åtminstone i hur det idag ser ut på den fronten. :-) En del kallar mej kommunist, och visst, mycket av åsikterna drar långt åt vänster. Men jag vill nog hellre titulera mej humanist. Har inte mycket till övers för rasister och annat pack ute på yttre högerkanten.