Mopeden..

Hade besök av Lilith idag och vi kom på att vi skulle starta min systers gamla Suzuki K50M -76 som flyttade hit härom helgen.
Senast den var igång var tydligen någon gång kring 1992-93, så bensintanken var mer än snustorr och innehåller nog en hel del rostflagor. Hur som helst så gick det inte att få någon bensin till förgasaren den vanliga vägen, faktum är att det var totalstopp att blåsa luft vare sig den ena eller den andra vägen genom bensinkranen. Lösning? Ja, tog en liten tratt och satt den i bränsleslangen mellan bensinkranen och förgasaren och tömde ner en skvätt bensin av årgång 2020 och fyllde förgasaren på det viset. Efter att ha fått ner bensin så tog det 2-3 kickar och den vaknade till liv. 🙂

Beställt och fått hem ny bensinkran, chokewire, kåpskruvar och fotstöd, hittade förvånansvärt mycket nytillverkat till denna moped ute på nätet, och inte farligt dyrt heller. Siktar på att ha en fin moped redo för många mil nästa sommar. Och NEJ, den är inte till salu. 😀