Sommarvärme..

Ja, är väl tredje dagen i följd nu som vi har blå himmel och rejält solsken.
Termometern visar på +26 i skuggan vilket väl är somrigt så det förslår och duger bra åt de flesta soldyrkare antar jag.

I vanlig ordning var jag sen på bollen s.a.s vad det gäller gräsklippningen, jag borde förstås ha klippt redan för 1,5-2 veckor sedan med facit i hand. Jag får väl skylla på jobb, dåligt väder, lathet, sossarna och flyktingarna. Det är ju inne att hitta andra att skylla på, så varför inte haka på den trenden, eget ansvar är hopplöst ute.

Hur som haver så fliddes väl 2/3 av gräsytorna av igår eftermiddag/kväll, det tar tid numera eftersom jag måste vila ryggen efter bara 10-15 minuter p.g.a artrosen. Det yttrar sig som så att det inte bara värker som fasen i höften, utan jag tappar också styrseln i hela vänsterbenet. Lustigt nog så lugnar det ner sig snabbt på bara nån minut om jag sitter ner/sitter på huk och sträcker ut ryggen en stund. Nåväl, tar resten nu idag på eftermiddag/kvällningen och ska väl också försöka få fart på trimmern som stått ute i väder och vind oanvänd i 3-4 år. 🙂


Så här sleten kan man se ut efter en stund gräsklippning. 🙂

F.ö så knallar väl livet på, dock har jag karantäniserat mej den gångna veckan p.g.a en förkylning, förhöjt blodtryck och helt enkelt för att myndigheternas restriktioner och sjuksköterskan rådde mig att göra så. Både blodtrycket och blodsockret har spökat lite senaste månaden, må väl skärpa mig ang. kostvanor och motion om jag vill vara med ett tag till antar jag.
Nu med de nya riktlinjerna för provtagning (Fr.om 15/6-2020) ämnar jag kontakta VC i Fränsta för att kolla så jag inte har Corona och återgå till jobbet igen.
*****************************
Covid-19, nya riktlinjer för provtagning.

”Region Västernorrland har nu uppdaterat provtagningsindikationen för Covid-19. Från och med måndag (2020-06-15) kan ”alla invånare med förkylning-/övre luftvägssymtom (som behöver stöd för beslut om tidpunkt för återgång i arbete) provtas”.
Syftet med detta är att personer med lindriga symtom ska kunna återgå till arbete om provet är negativt. De som tidigare ingått i provtagningsindikationen gör fortfarande det.

För att provet ska vara tillförlitligt måste man ha haft symtom i minst 24 timmar. Vid mer uttalade symtom (då man ändå skulle varit hemma från jobbet) är provtagning inte aktuellt. Däremot är det bra att kontakta oss för en bedömning.

Personer utan symtom provtas inte. Provet vi kan ta säger bara om man har en pågående infektion med Covid-19 och inte om man tidigare haft det.

För provtagning på Fränsta Vårdcentral gäller tidsbokning via telefon. Kontakta oss via 0691-25 10 10. Man ska absolut inte komma till vårdcentralen utan att först ha talat med oss på grund av smittrisk.

Du kan läsa ditt provsvar i din journal genom att logga in på 1177.se. Den som testar positivt blir också personligen kontaktad av vården
Dela gärna det här så att så många som möjligt får informationen.”

 

*****************************

Vi avslutar väl med en liten lustifikation över en töntig reklam.

Detta inlägg är publicerat under Egna funderingar och märkt , , , av Christer Gunnarsson. Bokmärk permalänken.

Om Christer Gunnarsson

Liten blogg om en stor gube som ämnar krympa en del. Christer Gunnarsson heter jag, född hösten 1965 och boendes i Ljungaverk. Ensamstående och trivs väl bra med det, eller finner mej åtminstone i hur det idag ser ut på den fronten. :-) En del kallar mej kommunist, och visst, mycket av åsikterna drar långt åt vänster. Men jag vill nog hellre titulera mej humanist. Har inte mycket till övers för rasister och annat pack ute på yttre högerkanten.