Om experimentvägen E14..

Jag brukar inte klaga i stil med ”vad faen får jag för pengarna”, men nu gör jag ett undantag och undrar hur ansvarig för nya beläggningen på E14 har tänkt.
Man utgår ju från att förbättringar och förändringar grundas i resultat och rön från liknande operationer s.a.s.
Då tänker jag lite som så att hur i hela friden förbättras vägen och säkerheten genom att man lägger tät och slät svartasfalt på en europaväg vilket enligt erfarenhet gör att risken för vattenplaning vid häftigt regn antagligen fördubblas och lite till?

Sen en liten fundering över det ~2-3cm djupa och ~35-40cm breda diket mitt i vägen, på vilket sätt är det tänkt att förbättra säkerheten? Senast jag åkte när det regnade så var detta ”dike” vattenfyllt och orsakade rejäla ryckningar i ratten enär framhjulet planade på vattenytan trots bra däck. Någon dag senare var man på kvällstid ute och målade en tunn vit streckad linje i detta dike, till vad nytta?
Hur kommer det kännas för motorcykelåkare när dom behöver göra en omkörning och gå över detta ”dike” framåt sommaren?

Sen har vi spåren tvärs över vägen på typ var 50-60 meter som smäller i däcken, vilken nytta gör dom?
Är det verkligen så svårt att få fram riktiga asfaltsläggare hit upp till mellannorrland? Med tanke på denna bristfälliga beläggning kan jag iofs förstå att man från myndighetshåll vill sänka hastigheten på E14, men frågan är väl om det verkligen är vi som nyttjar den vägen som skall bestraffas för att någon klantskalle i myndighetsposition inte kan sitt jobb?
Jag tycker inte det.

Det här inlägget postades i Egna funderingar av Christer Gunnarsson. Bokmärk permalänken.

Om Christer Gunnarsson

Liten blogg om en stor gube som ämnar krympa en del. Christer Gunnarsson heter jag, född hösten 1965 och boendes i Ljungaverk. Ensamstående och trivs väl bra med det, eller finner mej åtminstone i hur det idag ser ut på den fronten. :-) En del kallar mej kommunist, och visst, mycket av åsikterna drar långt åt vänster. Men jag vill nog hellre titulera mej humanist. Har inte mycket till övers för rasister och annat pack ute på yttre högerkanten.