Pingst..

Lånad från https://gratisvykort.se/kort133.htm

Pingst, vad är det som firas egentligen?
Minns att det ska vara något om enda tillfället där man i bibeln behandla det omtalade tungomålstalandet, dvs när folk babblade rappakalja och att alla förstod vad man sa ändå. Ganska bra grej ändå, att kunna prata med vem som helst på sitt eget språk och vem som helst oavsett härkomst och modersmål förstår det iaf. 🙂

Jaja, själv är jag inte speciellt troende, så att fira pingst på något vis vore rent hyckleri från min sida.
Annars då? Jo, vi har en smärre värmebölja här lika som i går och förrgår, dock var det busväder och åska igår kväll, men ändå jäkligt varmt. Man gläds åt att luftvärmepumpen går att köra som AC på sommaren. 🙂

Det var ju nationaldag häromdagen också, som vanligt tjafsades det om ”barnen får inte sjunga nationalsången på skolan”. De flesta ler väl bara förnöjt och har sedan länge konstaterat att nationaldagen sedan flera år är en helgdag och barnen är lediga liksom de flesta andra i samhället. När jag gick i skolan sjöngs ingen nationalsång, varken på ”Svenska flaggans dag” som det hette då, eller ens på skolavslutningen. Sista skoldagen före sommarlovet så var det väl några psalmer som avhandlades, typ Den blomstertid nu kommer och liknande, sista åren hamnade även Idas sommarvisa på repertoaren.

Blev förresten bortbjuden på surströmming förra helgen, den första för i år och den satt som en fläskläpp i medvind. 😛 Årets första, men knappast den sista.

Hur som haver, glad pingst på er som firar den högtiden, och Eid Mubarak i lite efterskott för ev. muslimer som kikar in på sidan. Ja grattis allihopa på alla möjliga sätt, ingen nämnd och ingen glömd.

🙂

Det här inlägget postades i Egna funderingar av Christer Gunnarsson. Bokmärk permalänken.

Om Christer Gunnarsson

Liten blogg om en stor gube som ämnar krympa en del. Christer Gunnarsson heter jag, född hösten 1965 och boendes i Ljungaverk. Ensamstående och trivs väl bra med det, eller finner mej åtminstone i hur det idag ser ut på den fronten. :-) En del kallar mej kommunist, och visst, mycket av åsikterna drar långt åt vänster. Men jag vill nog hellre titulera mej humanist. Har inte mycket till övers för rasister och annat pack ute på yttre högerkanten.