SD och deras retorik..

Jag måste bara plita ned några rader nu efter att ha sett debatten på vårt kommunalråd Sten-Ove Danielssons facebooksida grundat på denna SD-annons i Ljunganbladet i onsdags.

Att sedan ingen sett eller hört kommunalrådet prata om skattehöjning mer än i samband med den ev. renoveringen/ombyggnationen av badhuset i Fränsta bryr sej inte SD om öht, ej heller att styrka påståendet om att dom skulle ha ”varnat” för någon slags kris 2015. Ja dom varnar iofs för händelser likt jordens undergång mest varje dag, men jag tänkte på något med lite mer substans vilket är en bristvara i det partiet.
(Klicka på ”visa mer” i bilden för att se hela tråden på Facebook)

Dump utifall att även du utan Facebook kan se:

SD i Ånge kör som synes samma retorik som SD riks, dvs man vill ljuga och utmåla Ånge kommun som något slags u-land på randen till undergång, naturligtvis anser man sej kunna styra upp det hela genom att bl.a lägga över näringslivschefens uppgifter på kommunchefen. Avveckla flyktingsamordnaren för att spara pengar, en massa lösryckta floskler om långsiktighet vilket tenderar vara ett försök att återuppfinna hjulet vilket också vore en repris i onödan.

Det jag kanske blir mest fundersam över är hur man tänker när man ämnar spara in på tekniska som är ansvariga för bl.a vägar och matlagning, samtidigt som man skall satsa på att förbättra vägarna för att göra turister glada och förbättra matlagningen på äldrevården och skolorna? Ja, ni läser rätt. SD skall ordna med bra mat i skolan genom att inte längre låta storköken laga mat som vacuumpackas och värms upp för intag på skolor och äldrevård, deras vision är nytillagad mat på färska råvaror. Och då råvaror som skall produceras under svensk djurskyddslagstiftning.

Ja som gammal kökshjälp/fuskkock vill jag nog påstå att här förstår man helt enkelt inte vad man pratar om, man kan nog inte ens teoretiskt börja laga till maten på det vis SD inbillar sej och samtidigt minska i budgeten till den verksamheten. Skippar man halvfabrikaten och skall ha nytillagad mat på både skolor och äldreboenden så krävs mer pengar, mer tid, mer personal , fler lokaler/kök och utrustning. Det där är vad man i dagligt tal kallar valfläsk som inte är genomförbart ens med bibehållen budget.
Vad jag har förstått så är SD-s budget i det närmaste en blåkopia av den av majoriteten lagda budgeten, ja med ändringar i sann SD-anda gällande flyktingar och några populistiska ändringar i förhoppning att locka över några fler röster som inte bryr sej om mer än rubrikerna . Dom är ju ganska festliga också dom där SD-arna, det är ju lite som religion kring partiledaren Åkesson och nu även Malmberg i Ånge. Man tror att Åkesson kommer att bli ”stadsminister” och att Malmberg ska bli kommunalråd i Ånge efter valet. Min bestämda uppfattning är nog att SD kommer få omkring 15% i riksdagen och i bästa fall 10% här i Ånge Kommun. Det där partiet är ju byggt av och för nazister, vettigt folk kan ju inte på fullt allvar tänka sej att rösta fram sånt, och laguppställningen sen, var det 155 tomma stolar och vildar dom är uppe i nu? I vissa kommuner har dom ju klivit av allihopa som företrätt SD, folk måste tänka till inför valet, sverige kan inte tillåtas styras av intellektuella kalhyggen vars största bedrifter är att dom har kostym från Dressman och själv kan ta på sej sina kardborreknäppta skor.. Lite som att leja en blind kille som chaufför i min värld, sök lite på bloggen under #SD och #Sverigedemokraterna så förstår ni nog vad jag menar.

Appropå SD-retorik så kan jag ju inte låta bli att nämna Vallstens senaste tokeri på Facebook, ett inlägg där hon på något vis lyckas skuldbelägga både ”sossarna” och muslimska flyktingar gällande ett tak på ett gammalt stall på Huberget i Stöde. Ja ni kan se själva. Som om inte detta vore nog så har SD vid ett flertal tillfällen föreslagit neddragningar vad det gäller pengar till kultur, men det behöver jag kanske inte gå in närmare på eftersom de flesta läser väl en eller flera dagstidningar.
(Klicka på ”visa mer” i bilden för att se hela tråden på Facebook)

Lägger in en dump på detta också:

Kommentarer inaktiverade.