Åkesson, en typisk fabulerande SverigeDemokrat..

Åkesson (SD) har gjort en groda igen.

Åkesson påstår på fullt allvar att nazister startade KD (KDS) vilket är ett rejält falsarium, detta påpekar den gamle KDS-ledaren vilken naturligtvis är mycket mer trovärdig än en företrädare för ett parti grundat av och för nazister. (Gustav Ekström SS, Gösta Bergqvist ND och BSS, Leif ”Zeilon” Ericsson BSS för att nämna några)

Expressen: ”Jimmie Åkesson: ”KD grundades av nazister”
”Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson påstod i ”Aktuellt” att Kristdemokraterna hade nazistiska rötter.
– De grundades av nazister, delvis, sa Åkesson.
Nu slår Kristdemokraterna ifrån sig nazistanklagelserna.
”Nazismen står i fullkomlig kontrast till kristdemokratins övertygelse om att stå upp för samhällets allra mest utsatta”, skriver partiet på Twitter.”

SVT: ”Efter Åkessons nazist-kommentar i Aktuellt – KD tillbakavisar: ”Det stämmer inte”
”Sverigedemokraterna är inte det enda partiet med nazistiska rötter, det har även Kristdemokraterna, säger SD:s partiledare Jimmie Åkesson i SVT:s Aktuellt. Men Kristdemokraterna tillbakavisar Åkessons uppgifter. ”Enskilda personer som inte delade partiets värdegrund försökte i partiets ungdom att ta sig in men misslyckades”, säger KD.”

Kommentarer inaktiverade.