Bilar kan vara bra lustiga..

Eftersom styrsnäckan tycktes väck på min Volvo 855 i våras och jag inte var i behov av bil då så struntade jag i att besikta den, har ju en 2’a som slutsiffra.
Har kört den nån meter emellanåt för att flytta den och så, och varenda gång så har styrsnäckan kärvat och hackat liksom. Nu idag så tänkte jag att jag skulle byta till vinterdäck och köra den till en bekants garage för att byta den kärvande styrväxeln och körde samtidigt en liten sväng så att bromsarna skulle släppa och känna hur den kändes på bromsen. Efter en 200 meter kom jag att tänka på att ratten gick ju hur mjukt och fint som helst!!!
Sicken flax, men jag tänkte att jag ska väl skifta däck, så jag får väl kolla igen med en provtur när det är klart.

Döm om min förvåning, styrväxeln/servo/servopump funkar hur bra som helst även vid nästa provkörning. :-O Börjar fundera på om min 855 GLE -93 är en självläkande svensk motsvarighet till den välkända Christine (Plymoth Fury -58) 😀

Passade på att byta 2 lampor som var kaputt och ska väl motionera ena bromsoket och sträcka handbromsen lite imorgon. Jag misstänker att Svensk Bilprovning inte kommer vara helt nöjda med bromsarna som var lite si och så redan ifjol. Nya skivor och klossar väntar dock på att bli monterade under 1-månadsperioden jag hoppas få på mej att avhjälpa felen på arbetsordern man brukar få.

Jaja, fick tag i en besiktningstid imorgon eftermiddag så.. Har ni lite att göra då kan ni väl hålla en tumme eller två.
För de ordningsamma kan tilläggas att bilen är påställd, skattad och försäkrad, så provtur efter reparation är helt legalt.

***************************

(Update 23.00)

Gick ju sådär, bara 2 grejer jag inte visste på förhand. Sen hänger ju flera av 2’orna ihop så man kan nog egentligen säga att det bara var 3 st. 🙂

Har ju en månad på mej då att fixa lite, och det mesta grejerna har jag ju redan köpt på mej sen förut så.. 🙂

Det här inlägget postades i Egna funderingar, Humor och märktes , av Christer Gunnarsson. Bokmärk permalänken.

Om Christer Gunnarsson

Liten blogg om en stor gube som ämnar krympa en del. Christer Gunnarsson heter jag, född hösten 1965 och boendes i Ljungaverk. Ensamstående och trivs väl bra med det, eller finner mej åtminstone i hur det idag ser ut på den fronten. :-) En del kallar mej kommunist, och visst, mycket av åsikterna drar långt åt vänster. Men jag vill nog hellre titulera mej humanist. Har inte mycket till övers för rasister och annat pack ute på yttre högerkanten.

Kommentarer inaktiverade.